петък , 22 юни 2018
Начало / Код 11-13 / Ивайло Везенков става част от екипа на КОД 11-13 след едногодишна специализация в САЩ

Ивайло Везенков става част от екипа на КОД 11-13 след едногодишна специализация в САЩ

Журналистът Ивайло Везенков се завърна след едногодишна специализация в CNN и други медии в САЩ. В студиото на КОД 11-13 той сподели, че е заминал по програмата „Фулбрайт“, насочена към хора, които са в средата на професионалната си кариера, независимо от сферата, в която работят. Кандидатите са над 5000, но се избират едва 150 души за специализация.

„Бях в Аризона, Финикс и Калифорния. Видях, че бъдещето на хората, работещи в медии е да бъдат „One man show“. В студиото на BBC няма нито един оператор, там всичко е роботизирано“, каза Везенков.

„Посетих и най-голямот техническо изложение за медии, там може да видиш неща, които дори не знаеш, че съществуват. Първото ми впечатление беше, че всичко е еднакво. Виждаш студио, нюзрум, хората правят нещата, които си свикнал да виждаш, но още на следващия ден разликите изпъкват и започваш да съпоставяш работните процеси“, заяви Везенков.

Журналистът Ивайло Везенков допълни, че става част от екипа на КОД 11-13. Той каза, че в предаването ще приложи наученото и видяното по време на специализацията в САЩ.

Целият разговор може да видите във видеото.

 

Вижте също

Финансовият журналист Кузман Илиев: Паниката на „Уолстрийт“ от вчера е симптом за това колко много напрежение има на пазарите

Какво се случва след паниката от вчера заради сриването на „Уолстрийт“? Може ли да се …