неделя , 24 юни 2018
Начало / Жива връзка / Ивайло Везенков: Ще изпълни ли заканите си Доналд Тръмп

Ивайло Везенков: Ще изпълни ли заканите си Доналд Тръмп

2017-та година определено ще бъде доста интересна за Америка. Какво да очакваме и дали новият президент Доналд Тръмп ще изпълни всички заявки, залегнали в предизборната му кампания? Темата коментира в „Жива връзка“ Ивайло Везенков.

Основният въпрос е какво да очакваме от новоизбрания президент Доналд Тръмп, който встъпва в длъжност на 20 януари. И най-вече предстои да видим доколко ще изпълни или ще видоизмени някои от предизборните си обещания.

„Очертава се една доста динамична година. Очакваме да видим кои от обещанията на Доналд Тръмп ще се случат и кои няма. Погледите на анализаторите са насочени към бъдещите действия на новия американски президент. Следи се и доколко той ще изпълни заканите си в областта на климатичните промени, здравеопазването, човешките права и имигрантите.
Тръмп прави две крачки напред и една назад“, коментира Везенков.

„Той влиза, яхнал огромна вълна на ксенофобия и расизъм. Малко вероятно е изграждането на стената с Мексико така, както Тръмп го е планирал. 4 милиарда долара ще струва това на американския данъкоплатец. Това бе една от неговите цели за първите 100 дни от президентството му“, каза колегата ни от Аризона.

„Едно от другите намерения беше свързано с това да бъде ограничен достъпа на хора напълно или частично от държави и региони, за които се смята, че са инкубатор на терористи“, обясни Ивайло Везенков.

По думите му, законодателството за притежаването на оръжие е достатъчно либерално, но Тръмп иска да го направи още по-либерално. „Говори се дори за възможността да се носи оръжие в училища и на други обществени места. Той възнамерява и да отмени т.нар. закон „Обама кеър“. Малко вероятно е обаче той да получи подкрепа от конгреса за това“, посочи Везенков.

Чуйте целия разговор с Ивайло Везенков в следващото видео:

Вижте също

Живка Петрова: Целта на „Малко българско училище“ е да започне новата учебна година в нова сграда

Директорът на най-голямото българско училище „Малко българско училище“ в Чикагското предградие Ел Гроув – Живка …