неделя , 16 декември 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Ивайло Везенков по пътя на Фулбрайт

Ивайло Везенков по пътя на Фулбрайт

Колегата Ивайло Везенков е в Калифорния от около два месеца по програма за обучение на държавния департамент на САЩ.

„Тук се събираме професионалисти и всеки един ще отиде в различен университет. Има хора буквално от целия свят, хора с различна култура, религия и специалност. Идеята е да натрупаме опит, контакти и знания, които след това да инвестираме в родината си“, разказа в предаването еМисия България Ивайло Везенков.

„Колкото и човек да се смята за широко скроен, тук си дава сметка колко богат е светът и как различнията между хората могат да бъдат само един голям плюс“, коментира колегата.
Той разказа за срещата си с една дама от Танзания. Тя се казва Шарифа и е преживяла изключително много драматични събития – съпругът й я изоставя и тя трябва сама да се грижи за децата си. За да си купи хляб, продава хартия. Тя е един от най-успешните млади лидери в Танзания и заради това е част от тази програма – за да развие потенциала си още повече“, споделя историята Везенков.

Той ще остане още три седмици в Калифорния, а след това заминава за Финикс. С още 10 души ще се обучава на журналистика и всеки един от тях ще изкара няколко месеца специализация в телевизия или вестник.

„Със сигурност ще натрупам много опит, вече виждам нещата по по-различен начин. Сега мога да видя медиите в България от по-голямо разстояние“, коментира Везенков. Вижте цялото интервю с него във видеото:

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …