четвъртък , 19 юли 2018
Начало / Жива връзка / Ивайло Везенков: Как ще изглеждат медиите след 20 години

Ивайло Везенков: Как ще изглеждат медиите след 20 години

Потребителите на социални мрежи по целия свят скоро се очаква да надхвърлят 2 милиарда. Как това ще се отрази и промени традиционните медии по света в следващите 20 години– коментира кореспондентът на Би Ай Ти в Аризона Ивайло Везенков.

„Най-големият въпрос в момента е как традиционните медии ще успеят да се нагласят към ритъма, на който са свикнали потребителите, както и към техните навици. Медиите днес са много различни от медиите преди 10 години, независимо дали става въпрос за малък пазар като България или огромен, какъвто е този в САЩ. Със сигурност обаче всички са съгласни, че днес основна и най-важна роля имат социалните мрежи“, отбеляза Везенков.

Директорът на дигиталния отдел в канал 12 във Финикс твърди, че независимо колко напредват техногиите, качеството винаги ще зависи от човешкия ресурс. Пътят обаче минава през интернет, а традиционните медиите трябва да започнат по-добре да познават аудиторията си, твърди той.

По думите на кореспондента ни социалните медии са интегрирани в традиционните, като понякога имат и решаваща роля.

„Мениджърът на дигиталния отдел на канал 12 във Финикс сподели още, че когато обсъждат важните въпроси сутрин, ако някоя тема не е намерила достатъчно силен отзвук в социалните мрежи, се взема решение, че тя нама място и по телевизията, и на уебсайта. Тук медиите се опитват да чуят за какво говорят хората и да отразят ритъма, с който са свикнали хората“, допълни Ивайло Везенков.

Той допълни, че има съдържание, което се прави специално за социалните медии като, например, т.нар. видео-графики. Все по-популярни са и видеата на живо във „Фейсбук“.

Вижте също

Живка Петрова: Целта на „Малко българско училище“ е да започне новата учебна година в нова сграда

Директорът на най-голямото българско училище „Малко българско училище“ в Чикагското предградие Ел Гроув – Живка …