вторник , 19 юни 2018
Начало / Жива връзка / Ивайло Везенков: Кабинетът на Тръмп става все по-ясен

Ивайло Везенков: Кабинетът на Тръмп става все по-ясен

Екипът на Тръмп направи всичко възможно да събере кабинета преди официалното встъпване в длъжност. Как изглежда кабинетът и како да очакваме, коментира Ивайло Везенков.

„Разбира се, този процес не премина толкова гладко, колкото всички биха искали. Имаше забавяне, промени и достатъчно скандални предложения. 200 души са били интервюирани и изслушвани преди да бъде направен избор. Имената стават все по-ясни“, коментира Везенков.

„В екипа на Тръмп няма нито един демократ. В кабинета му има един афро-американец мъж и само три жени“, посочи колегата.

Той обясни и каква е процедурата. „Сенатът вече одобри Джеймс Матис като секретар по отбраната и Джон Кели като секретар по сигурността. Сред най-важните позиции в държавата трябва да споменем държавният секретар Рекс Тилърсън. Той ще бъде първият държавен секретар без никакъв държавен или военен опит в своята биография. Затова път има дългогодишни бизнес отношения с руския президент Владимир Путин“, коментира Везенков.

Сред тях се открои името на Бетси Девос, номинирана за секретар по образованието. Тя няма никакъв опит в сферата на образованието. Нейната кандидатура е била доста оспорвана.

„Нейното изслушване в Сената провокира много бурни реакции. На въпроса за оръжията в училище тя обясни, че режимът за носене на оръжие в училище трябва да бъде решаван от всеки щат. Тя даде за пример Уайоминг, където, по думите й, трябвало да има оръжия, за да може децата да се пазят от мечките, което предизвика и насмешки, и скандал“, обясни Ивайло Везенков.

Бъдещият секретар по образованието е милиардер. Състоянието на Бетси Девос, се оценява на 5,1 млрд. долара. Кабинетът на Доналд Тръмп може да се окаже по-богат от редица държави, сред които Боливия и Латвия, съобщава New York Times.

Според изданието личното богатство на всички потенциални членове но екипа на новия президент се равнява на 35 млрд. долара.

Чуйте целия разговор с Ивайло Везенков в следващото видео:

Вижте също

Живка Петрова: Целта на „Малко българско училище“ е да започне новата учебна година в нова сграда

Директорът на най-голямото българско училище „Малко българско училище“ в Чикагското предградие Ел Гроув – Живка …