понеделник , 18 юни 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Ивайло Кючуков и Райчин Генов за новата си книга „Разкажи ми за Ботев“

Ивайло Кючуков и Райчин Генов за новата си книга „Разкажи ми за Ботев“

Ивайло Кючуков и Райчин Генов са издатели на нова детска книжка „Разкажи ми за Ботев“, която е на два езика – български и английски език.

„Стъпили сме върху биографията на Ботев като в някои от моментите сме добавили и художествен елемент като целта е да влезем в детското съзнание с един приказен образ, който да доближи образа на Ботев към тях“, обясниха авторите.

„Това е книжка за деца и на децата няма да им се наложи да участват в революционни комитети и се надяваме да не участват в битки, но да се водят от неговия пример“, обясниха авторите.

„На първо място в мисълта на Ботев е била България, без значение къде е бил. А това е доста актуално“, разказаха авторите.

„180 мига безсмъртие“ ще бъде новият проект, по който работят двамата автори. Вижте целия разговор с Ивайло Кючуков и Райчин Генов в следващото видео:

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …