вторник , 19 юни 2018
Начало / Предавания / Просто Диков / Ивайло Калфин – след министерското кресло и преди президентските избори

Ивайло Калфин – след министерското кресло и преди президентските избори

Участвах в правителството не защото съм умен или красив, а защото АБВ излезе от коалицията и е нормално и министърът й да излезе, въпрос на правила е.

Това заяви бившият социален министър Ивайло Калфин в разговор със Сашо Диков по Би Ай Ти.

Той призна, че все пак му се е искало да остане, за да продължа редица започнати проекти и промени, които според него са започнали да дават резултат.

Никога обаче не е имало вариант да остана, не е било дебатирано по това, а и няма незаменими хора, категоричен бе Калфин.

Той отрече възможността да бъде кандидат за вицепрезидент в двойка със Стефан Данаилов, като намекна, че е достигнал ниво, на което би се кандидатирал по-скоро за президент.

Не отрече и възможността Конституционен съд да има основания да реши, че лидерът му Георги Първанов би могъл да се кандидатира за трети мандат, но не даде оценка на подобно решение.

Калфин бе снизходителен и по отношение на редица действия на премиера Бойко Борисов, които водещия пожела той да коментира.

Бившият министър например посочи, че е оправдано желанието на Борисов да успокои ситуацията (по отношение на идеята за Черноморски флот), но то е трябвало да прерасне в държавна позиция, тъй като по думите му имаме основания да настояваме за нов балансиран подход към Русия в рамките на НАТО. Въоръжението на Българската армия обаче според него е важно.

Ивайло Калфин коментира и редица други теми, свързани с отношенията в левицата, опасността от военен конфликт в региона, българското политическо пространство и др. Чуйте целия му коментар във видеото:

Вижте също

Надежда всяка оставете: Даниел Кадик – безпощаден разрез на ситуацията в България и правителственото разхищение на държавни пари

Директорът на Фондация „Фридрих Науман“ за Югоизточна Европа  Даниел Кадик отпечата трето издание от поредицата …

4 коментара

  1. Като го слушам как се пъне да се хареса на Б.Б., се питам да не се кани пак да сменя господарите? Три пъти предава БСП, влиза-излиза два пъти, два пъти глупаво му простиха-направиха го вицепремиер, пратиха го с голяма заплата в Брюксел, едва не го направиха президент с авторитета на Ламбо. После, като ги прецени като бита карта учреди с Първанов АБВ за да продължи да цица от властта. Сега вижда, че ако ГЕРБ нямат отново интерес да фалшифицират мижавите им резултати на изборите и да ги вкарат като своя патерица в Парламента-дотук с алчните амбиции. Та затуй лиже и маже около нарциса Бойко. Колко му е-предателството е състояние на духа.

  2. Що, бе, Сашо, уж „уважаваш тия, дето си подават оставките“, пък било „естествено да остане на поста“-яко те пере вече ЕГН-то май? Ако все пак е само провокация към събеседника ти-добре го изигра, успя да го накараш да си покаже гьонсуратлъка.

  3. Че не си УМЕН И КРАСИВ то се вижда, не е болка за умиралка предвид сегашното ни чучуло-президент, по-дразнещо е, че си НАГЪЛ РЕНЕГАТ.

  4. Дървосекачът

    Слабоватичко…