сряда , 20 юни 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Ивайло Дичев: В медиите ни няма интелигенция, която рискува постове, за да казва истини

Ивайло Дичев: В медиите ни няма интелигенция, която рискува постове, за да казва истини

Групичката на Бойко Борисов Цветан Василев, Бойко Борисов и Делян Пеевски веднъж вече се прегрупира, а сега явно и Пеевски ще бъде отлъчен, но какво ще потъне е трудно да си представим, не зная какво седи отзад.

Това коментира в еМисия България проф. Ивайло Дичев по последните горещи теми от политическия живот, както и интервюто на бившия собственик на КТБ Цветан Василев за Би Ай Ти.

Според него заради медийните си бухалки Пеевски е станал ужасно видим, но „облекчението, че се маха“, не е признак за демократично функциониране на държавата.

В медиен план виждам как Борисов играе силен медиен ход и се представя като спасител на държавата, която управлява ръчно, казва Дичев по повод последните ходове на премиера.

„Българските граждани все още живеят във времето на Тодор Живков, когато си представяхме, че някой там горе отговаря за нещата и може да ги оправи – роля, в която Борисов удобно влезе“.

За съжаления, професорът не вижда достатъчно гражданска енергия, която да се противопостави на това.

„Това е предмодерна форма на управление. Само по-развити общества могат да развият институционални форми на управлението“, добавя той.

Според Дичев проблемът на родните медии е в липсата на истинска, стара и с традиции интелигенция в България, която може да рискува постове, за да казва истини.

За безумните истории в медиите, „пускани“ периодично, за оглупяването и отвличането на вниманието, за „убийството“ на Пеевски и отношенията с Турция – вижте целия разговор:

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …