сряда , 26 октомври 2016 София: +359 2 967 6554 | Чикаго: +1 (847) 616-6485
Начало / Историята оживява / „Историята оживява“ с разказ за идеолога на ВМОРО Гоце Делчев
ISTORIYATA_16_EPIZOD картинка

„Историята оживява“ с разказ за идеолога на ВМОРО Гоце Делчев

Поредното издание на „Историята оживява“ ни разказва за една личност, която е сред заслужилите званието български национален герой. Той е обявен за една от най-важните фигури за националното освобождение на българите в Македония и Одринско, а това се потвърждава от действията, които настъпват вследствие на ръководството му.

Безспорно това е един от най-сакралните образи в борбата на българите за национално обединение. Неговото име е Гоце Делчев. Изключителен реалист, що се отнася до целите на национално-освободителното движение. Той много правилно осъзнава по време на целия си житейски път това, което трябва да направят българите, ако искат да постигнат така жадуваната свобода.

Мнозина определят Гоце Делчев за македонския Левски заради предприетите обиколки в териториите на Македония и Одринско, а той подбужда местното население и го подготвя за военни действия. А най-важното е наистина, че е успял да повлече много хора след своите идеи. Очевидно, и той подобно на Левски, е успял да зарази хората с енергията, която има.

Вижте филма, който подготви екипът на „Историята оживява“ и чуйте разговора с редактора в сайта „Българска история“ Мартин Чорбаджийски.

Вижте също

ISTORIYATA_OJIVYAVA_EP_17 картинка

„Историята оживява“ с разказ за бащата на българската конница ген. Иван Колев

Поредното издание на „Историята оживява“ среща зрителите с една личност, чието име незаслужено тъне в …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *