петък , 24 ноември 2017
Начало / Предавания / еМисия България / История в кадри: 300 от най-добрите репортажни снимки за последните 15 години

История в кадри: 300 от най-добрите репортажни снимки за последните 15 години

Изложбата „15 години „БГ Прес Фото“ показва на публиката едни от най-добрите и интересни кадри, запечатани от фотографските обективи. Снимките са изложени във „Виваком Арт Хол“ в столицата, а повече за тях в студиото на еМисия България разказа Денислав Стойчев, който е куратор на изложбата и фотограф.

„Целият фотоархив включва около 20 000 кадъра, от които са подбрани около 300. Освен, че са от знакови събития и са запечатали лицата на знакови фигури от обществено-политическия ни живот, снимките са и на световно качество“, обясни фотографът.

„Една от емблематичните снимки в изложбата показва план-схема на момче, което преди години предизвиквало масови палежи на къщи в селото си. Интересното е, че в самия лист е прогорена дупка, през която се вижда погледът на подпалвача“, обяснява още Стойчев.

„Фотографията намира своето място основно в печатните издания. От друга страна, уеб медиите нямат възможност да наемат голям екип от фотографи. Остават фотографите в агенциите, които ако също изчезнат, не знам откъде ще се намират кадри, запечатващи събития“, допълни още фотографът.

Вижте повече подробности за изложбата в следващото видео!

Вижте също

Скандали или закачки са противоречията в Парламента и кой е най-стабилен на кораба на властта – говори журналистът Евгени Петров

Парламентарната група на „ВОЛЯ” бойкотира Парламента! Хората на Веселин Марешки в Народното събрание няма да …