събота , 22 юли 2017 София: +359 2 967 6554 | Чикаго: +1 (847) 616-6485
Начало / Жива връзка / Историкът Емил Джасим за разликата между патриотизма и патриотарството
Djasim

Историкът Емил Джасим за разликата между патриотизма и патриотарството

Историкът Емил Джасим обясни в ефира на „Жива връзка“ каква е разликата между патриотизма и патриотарството, защо са важни поуките на историята, къде е тънката линия и кой всъщност е истински патриот.

„Разликата между патриотизма и патриотарството е толкова голяма, че бих използвал термина псевдопатриотизъм. Патриотите обичат страната си, родината си, народа си, нацията си, която включва различни народи понякога, докато псевдопатриотът мрази всички, които не мислят като него“, обяснява историкът.

„Псевдопатриотите вредят на всички, защото си позволяват да измерват и да сравняват любовта към родината. Те си позволиха да отвлекат патриотизма, да го държат като заложник на съмнителните си политически идеи и да обявяват за враг всеки, който обича различно от тях или не мрази достатъчно“, категоричен е Джасим.

„Паметта се пази от хората и от всичко това, което правят. Когато няма кой да я пази, когато няма кой да прочете какво пише на паметника, какво значение има надписа?“, допълва историкът.

„Историята трябва да се преподава откровено – тя е възстановяване на миналото такова, каквото е било, а не такова, каквото ни се иска да бъде“, убеден е Джасим.

Вижте целия разговор в следващото видео!

Вижте също

schofiori

Обезщетяват шофьорите в Чикаго, ако са глобени неправомерно

Важна информация за шофьорите в Чикаго, сред които и много наши сънародници. Ако сте били …