сряда , 20 юни 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Истории от Разлог и една сватбена снимка, силно свързана с Ралица Василева
Сватбената снимка на бабата и дядото на Ралица Василева. Снимка: BiT

Истории от Разлог и една сватбена снимка, силно свързана с Ралица Василева

Госпожа Йордана, Надежда и Никола Стоилови, мъжът с картонените медали са само част от героите във фотографската изложба на писателката Бойка Асиова.

Всяка снимка разказва живота на видни граждани на Разлог. Писателката е съхранила техните истории, които разказва в книгите си, а днес визуално показва на своите съграждани.

Всеки от героите в изложбата е допринесъл за развитието на града и за запазването му в трудни времена.

Снимката на Госпожа Йордана изобразява първата госпожа в града, за която се говорело, че е „защита на Господ, който и да е той“. Сватбената фотография на Надежда и Никола Стойчеви, бабата и дядото на журналиста Ралица Василева, напомня за техния значим принос в културния и социалния живот на града – двамата създават собствена оперета, която е и първата в града.

Изложбата на Бойка Асиова е своеобразен разказ за съдбата на Разлог. Съдба, родена от неговите граждани. И както казва Кремена Николова, автор на репортажа, те винаги ще са живи, докато и споменът за тях е жив.

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …