четвъртък , 27 юли 2017 София: +359 2 967 6554 | Чикаго: +1 (847) 616-6485
Начало / Жива връзка / Исторически наводнения заляха Канада
Navodnenia

Исторически наводнения заляха Канада

Един човек загина, а трима са обявени за изчезнали след едни от най-тежките наводнения в последните десетилетия в канадските провинции Квебек и Британска Колумбия.

Гражданска защита и властите в Канада казват, че това са най-силните дъждове и наводнения, които страната е виждала в последните повече от 50 години.

Стотици домове са под вода, а хиляди души са евакуирани. В помощ на пострадалите, канадските военни сили са изпратили 1200 души само през изминалия уикенд, а стотици други са на път да се присъединят към екипите. Жителите на провинциите строят диги и изграждат стени от торби с пясък, за да спрат водата, която на места е повече от метър и половина.

Междувременно, в северната част на щата Ню Йорк, хората са ужасени от наводнение по южния бряг на езерото Онтарио. Собственик на пристанище в градчето Клейтън се страхува, че той ще е следващата жертва на придошлите води, защото голяма част от съоръженията му са залятои почти наполовина.

Водата не може да бъде изтласкана по поречието на реката Свети Лорънс, защото в съседна Канада нивото на водата също е критично.

Вижте също

NEWS_AREST

Председателят на структурата на НФСБ в Костинброд Анелия Велева беше освободена от ареста

Районният съд в Пловдив освободи от ареста една от задържаните от разбития канал за трафик …