четвъртък , 21 юни 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Историческа и географска разходка из Йордания

Историческа и географска разходка из Йордания

Журналистът Методи Герасимов, който е в Аман, ни повежда на историческа и географска разходка из Йордания, като започна от квартала, в който живее.

„Това е интересен и странен квартал. Той е съвсем нов, намира се близо до един от най-старите бежански лагери в света, издигнат с парите на сирийски и иракски бежанци, които са доста по-богати от йорданците“, разказа Герасимов и продължи: „от лявата ми страна живее премиерът на Йордания, от дясната – вдовицата на Саддам Хюсеин, а зад мен са повечето от дипломатическите представителства и посолства – САЩ, Саудитска Арабия, Великобритания“.

Герасимов сподели още, че от Аман изкъсо може да следи европейската политика, защото сутринта след референдума на Острова от британското посолство свалили британския и европейския флаг, а издигнали стар британски имперски флаг, а европеският така и не го извадили повече.

Журналистът разказа, че в края на свещения за мюсюлманите месец рамадан започват празниците айд ал фитр – четири дни, в които йорданците пътуват масово напред-назад.

Той също се възползвал от възможността за пътешествия из страната.

Вижте кадри от пътуването му и разберете какво е общото между античния град Гераса и фамилното име на журналиста:

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …