неделя , 18 ноември 2018
Начало / Код 11-13 / Истанбулската конвенция раздели обществото – десетки на протест срещу и в подкрепа на документа

Истанбулската конвенция раздели обществото – десетки на протест срещу и в подкрепа на документа

В градинката между Народно събрание и Софийския университет се проведе демонстрация в подкрепа на ратификацията на Истанбулската конвенция. Организатори на инициативата са близо 200 неправителствени организации, подкрепени от представители на академичните среди и граждани.

Репортерът на Би Ай Ти Стоян Тричков разговаря с доц. Валентина Георгиева, преподавател в катедра по Културология към СУ. „Важно е да бъде ратифицирана тази конвенция, за да се защищават жените, предвижда се разкриване на кризисни центрове, които в момента не съществуват. Насилието над жени няма да спре веднага, затова всеки опит трябва да бъде подкрепян. Очаквано Синодът зае консервативна позиция, но християнството говори за прошка, ненасилие и за това мисля, че може да се подкрепи“, посочи Георгиева.

Марио Тричков се включи от контрапротеста, където мненията на хората бяха на другия полюс. Според тях ратифицирането на документа ще доведе до непрозрачно финансиране на неправителствени организации. Подробности вижте във видеото. Още от КОД 11-13 – ТУК.

Вижте също

Финансовият журналист Кузман Илиев: Паниката на „Уолстрийт“ от вчера е симптом за това колко много напрежение има на пазарите

Какво се случва след паниката от вчера заради сриването на „Уолстрийт“? Може ли да се …

Един коментар

  1. Радева ти надмина журналистите на Бнт,Нова телевизия,,Бтв,ние си мислехме че по голямо дъно от това на трите телевизии няма,вие ги задминахте,като каните едни и същи хора!