петък , 22 юни 2018
Начало / Код 11-13 / Искрен Веселинов от Обединените патриоти – за провалената интеграция и давността за дълговете

Искрен Веселинов от Обединените патриоти – за провалената интеграция и давността за дълговете

Това не е първият или последен случай, но за пръв път се опитваме да приложим законите в тяхната строгост, заяви по повод случващото се в Асеновград Искрен Веселинов от Обединените патриоти.

Той подчерта, че докато преди са били обвинявани в ксенофобия и фашизъм, сега в пленарната зала е бил постигнат невиждан консенсус, че „сбърканата интеграционна политика е вина на всички управляващи“.

Интеграция може да има само на основа на спазване на закона и приемане на ценностите, споделяни от мнозинството, категоричен бе Веселинов, който припомни, че за този процес са били дадени милиони, а резултатът е „язва до язва гета“.

Той заяви, че държавата трябва да премине в настъпление чрез активна дейност на органите на реда в тези места.

Искрен Веселинов коментира протестите на полицаите, които според него идват твърде скоро след началото на този кабинет и не му дават необходимия толеранс, което показва тенденциозност. Той бе категоричен, че проблмите на служителите в МВР са в процес на решаване, а увеличението на заплатите ще бъде обсъждано в рамките на следващия бюджет.

Веселинов обсъди и внасянето от патриотите на предложения за десетгодишната давност на дълговете при граждани, като обясни защо е различно от това на ГЕРБ.

„ГЕРБ предлагат обезпечените вземания – каквито на практика са всички банковеи вземания – да не подлежат на режима за десетгодишна давност, т.е. вечните длъжници да остават вечни, докато ние предлагаме тази давност да бъде абсолютна и да се подели риска между кредитната институция и кредитополучателя“.

Според Веселинов преследването на длъжниците има голяма вина и за сивата икономика. Има десетки хиляди, теглили кредит за жилище преди кризата, който след това не са могли да изплащат, банката им е взела апартамента, продала го е, но те продължават да дължат пари, дори повече, и затова са принудени да работят на черно, за да крият доходи, или да бягат на Запад, каза той.

Вижте коментарите му и по други актуални теми:

Вижте също

Финансовият журналист Кузман Илиев: Паниката на „Уолстрийт“ от вчера е симптом за това колко много напрежение има на пазарите

Какво се случва след паниката от вчера заради сриването на „Уолстрийт“? Може ли да се …