понеделник , 23 юли 2018
Начало / Предавания / Просто Диков / Ищар: Ако красотата се вижда само с окото, тя изчезва бързо

Ищар: Ако красотата се вижда само с окото, тя изчезва бързо

Животът е като пъзел, в който да сглобиш правилно частите, убедена е певицата Ищар и допълва, че пъзелът на живота ѝ се подрежда така, че подаръкът ѝ на 40 години са нейните деца. Признава, че съжалява за красотата си, но търси баланса и смирението.

„Мисля, че има два вида интелигентност- ментална и емоционална. Менталната идва от живота, с опита и всички преживявания, като най- важно е да се взима поука от живота. Аз се старая от малка, може би от майка ми съм го научила или самият живот ме е научил, че зад всяка трудност стои послание, за мен, за душата ми или за бъдещето ми. Опитвам се да не гледам на проблема като трудност, и че това е краят на света и да правя драма. Не, напротив, ще преодолея проблема и ще науча поуката. Това е менталната интелигентност. Относно емоционалната интелигентност, мисля, че човек се ражда с нея“, каза тя в интервю за предаването „Просто Диков“.

„Покрай успеха с групата Алабина последно съжалих, че съм красива. Пея от 14 годишна и съм пяла различни песни, меланхолични, такива като на Барбара Стрейзънд и хората са слушали гласът ми. След като станах световно известна по телевизията и медиите и започнах да пея песните на Алабина, тогава разбира се стана различно, песните нямаха послание, а по-скоро бяха песни за радост и веселие.

Тогава хората, които ме слушаха, се занимаваха с тялото ми, лицето, косата и как се обличам. Това за мен се превърна в капан,

да не говорим за нещата, които си причиних, без да осъзнавам – стигнах до самоунищожаване, отслабнах много. Беше труден период за мен, но след това се смирих с нещата и тялото си. Аз бях срамежливо малко момиче и голямата сцена се оказа убежище за мен, и си мислих, че след като в живота съм срамежлива, на сцената мога да правя всичко… изгубих си чувствата. И когато хората не обръщаха внимание на емоциите, на гласа и посланието, а повече се интересуват дали съм направила операция на носа, гърдите… За мен беше много труден период, плаках много, исках хората да ме чуят вместо да ме гледат“, признава певицата.

„Благодарна съм на Господ и на родителите си за външния ми вид, не съм правила корекции, очите ми, носът ми са каквито ги искам. Има неща, които бих променила в себе си, но си казвам, че това е природата. Като цяло вярвам във вътрешната красота. Срещала съм хора, които на снимка изглеждат невероятно, но след като съм ги срещала на живо, не е същото. От друга страна има хора, които не са красиви в симетричния и механичния смисъл на думата, но когато срещаш човека, изведнъж се влюбваш заради вътрешния чар. Това за мен е красота. Ако красотата се вижда само с окото, тя изчезва бързо“, категорична е Ищар.

„Мисля, че трябва да се намери баланс между красотата, която ти е дала природата, и вътрешната работа върху себе си. Има хора, които имат подаръка, но нямат късмета или т. нар. интелигентност, за да балансират вътрешния си свят. Тези хора решават, че са красиви и отделят време само на външния си вид. Те не намират време за усъвършенстване на вътрешното си Аз. За мен това не са красиви хора, те са плоски. Идеята на вътрешната красота или на интелигентността за мен означава всеки ден да се питам как да стана по-добра, какво съм взела и дала през днешния ден – професионално и като човек да съм дала максимум от себе си. Аз не вярвам само в този живот – всичко идва от това, че на иврит думата „живот” е в множествено число, защото вярваме, че живеем не само един живот, душата ни преживява няколко живота. Не броят на годините има значение, а смисълът и начинът на живот.

Не красотата има значение, не опаковката има значение, а подаръкът вътре“,

признава Ищар.

Категорична е, че не живее с ужаса, че успехът ѝсе дължи на красотата

„Взех си почивка след появата на децата ми. Този момент ме върна назад и този етап ми помогна да преодолея тази мисъл. Последната точка беше, когато след раждането на близнаците, качих 40 кг. и за първи път в живота ми се осмелих да се разхождам на море с бикини. Вече съм смирена със себе си“, признава тя.

„За да успееш, трябва да се родиш талантлив, трябва да се развиваш и да стигнеш до WOW успех, но на това не можеш да се научиш. Има хора, които не разпознават таланта си и чак на 40-50 години го осъзнават и стават успешни хора. В момента, в който талантът се превръща в работа – тогава да, има нужда от много усърдна работа и постоянство. Той трябва да се развива, в противен случай талантът ще си остане просто талант и нищо повече“, смята Ищар.

Какво е да се живее със звезда като Ищар – коментира съпругът ѝ Мишел.

„Тя наистина е много ивтелитентна и талантлива! И за мен е чест да имам такава жена! Винаги е такава – и в семейството, и с децата и с хората, които познаваме, и с непознатите“, категоричен е той.

„Винаги сме заедно – вкъщи, на концерти и на турнета. Не винаги е лесно и има предимства и недостатъци, но е много добре, когато балансираме“, каза още съпругът на певицата.

И двамата признават, че не са се влюбили от пръв поглед, а са изградили любовта си с постоянство.

Вижте откровеното интервю с певицата Ищар в следващото видео:

Вижте също

Надежда всяка оставете: Даниел Кадик – безпощаден разрез на ситуацията в България и правителственото разхищение на държавни пари

Директорът на Фондация „Фридрих Науман“ за Югоизточна Европа  Даниел Кадик отпечата трето издание от поредицата …