сряда , 21 март 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Ириней Константинов: Изкуството не трябва да е само за посветени

Ириней Константинов: Изкуството не трябва да е само за посветени

Актьорът и директор на театър „София“ Ириней Константинов гостува в студиото на еМисия България ден преди 24 май.

„Преди се събираха и двамата братя Св. Св. Кирил и Методий и 24 май, но това не променя величината и мащаба му, както и посланието на този ден“, разказа актьорът.
Той сподели, че се е чувствал по-специално на 24 май, когато се е изправил пред библиотеката на Папа Йоан Павел Втори, когато е благословил цялата делегация и е намерил време за една дума към всеки от тях.

„Не би трябвало изкуството да е само за посветени. Ако в една вечер една лоша проява на вкус се гледа от милиони, на следващата вечер нещо сериозно може да се сподели в зала от 300 човека. Как става този процес, за да се възроди духа? Човек трябва да служи на това, на което се е обрекъл. То е служба, посвещаване, то е мисия“, убеден е директорът на театър „София“.

Вероятно всеки един успех ни възражда днес, смята Константинов. Темата за това дали има публика в театрите е вечна, но хората, които са ходили преди на театър, и сега го правят.

„Може да ме вдъхнови красива жена, красив жест, ако някой подаде ръка на една жена и й помогне да слезе от превозното средство. Когато човек види успеха на другия, когато види, че селият салон е продаден, когато публиката вика „Браво“ изправена на крака. Това е блясък за много години“, сподели Ириней Константинов.

Чуйте целия разговор за изкуството, празника 24 май и днешните поводи и причини да се възроди духът на българите:

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …