четвъртък , 19 юли 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Ирена Казакова за четвъртия национален протест на майки на деца с увреждания

Ирена Казакова за четвъртия национален протест на майки на деца с увреждания

За пореден път десетки протестиращи хора с увреждания и майки на деца с увреждания направиха жива верига около Народното събрание. Те искат да бъде създаден Закон за личната помощ и хората с увреждания да водят достоен живот. Повечето от родителите настояват държавата да се грижи за тях и след като навършат пълнолетие.

Досега майките на деца с увреждания имаха постоянна работа на пълен работен ден работа – 24 часа в денонощието, седем дни в седмицата, по цяла година и без право на отпуск. От днес имат още една възможност – да получат втора работа. Инициативата е на набиращия популярност сайт „Майко Мила“.

С протестиращите беше и нашата колега Ирена Казакова, която разказа повече за четвъртия национален протест на майки на деца с увреждания. Вижте повече в следващото видео:

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …