четвъртък , 20 юли 2017 София: +359 2 967 6554 | Чикаго: +1 (847) 616-6485
Начало / Предавания / еМисия България / Инж. Георги Тончев: Българският гений се развива и усилва, но на бизнеса му е рано за иновации
EMISISIA_INOVATOR картинка

Инж. Георги Тончев: Българският гений се развива и усилва, но на бизнеса му е рано за иновации

Как една добра идея се превръща в техническа иновация и колко труд стои зад близо 500 патента, разказва инж. Георги Тончев. Той коментира носи ли българинът духа и гена на креативността и предприемачеството.

„Българският бизнес не влага в иновации по простата причина, че все още не му трябват. БТК 5 пъти я продават и все печелят. Прави се едно преразпределение на ресурси в държавата, които бяха държавни. На българския бизнес още му е рано за предприемачество“, смята инж. Георги Тончев.

„Българският гений не само е жив, но той се и усилва. Българинът е в пъти по-добър и от най-добрите изобретатели в света“, убеден е Тончев.

Той посочи, че сега най-големият бич на хората са свързани с глобалното затопляне и автомобилния транспорт. „Затова в електрическите коли и енергийната ефективност са насочени най-много усилия за иновации“, обясни инж. Тончев.

„Трудното е да направиш нещо на границата на възможното, но то да бъде евтино и ефективно“, подчерта експертът.

Чуйте целия разговор с експерта инж. Георги Тончев в следващото видео:

Вижте също

bace

„Без целофан“: Престрелки между Цацаров и Марешки, Борисов с новина за газовия хъб и проверка на място от Сашо Диков за небостъргачите в София

Словесни престрелки и взаимни обвинения между зам.-председателя на парламента и лидер на партия Воля – …