събота , 29 април 2017 София: +359 2 967 6554 | Чикаго: +1 (847) 616-6485
Начало / Жива връзка / Интерес към българския език отваря два класа към местния колеж в Мелбърн
JIVA_AVSTRALIA картинка 3

Интерес към българския език отваря два класа към местния колеж в Мелбърн

Заради нарастващия интерес и брой на записани ученици, към местния колеж в Мелбърн вече има два класа, в които български деца ще могат да изучават родния си език.

Повече за тази добра новина за развитието на общността ни в Австрали – разговаряме с Ваня Дюлгерова, която в учител по български език в Мелбърн.

„Доста сме щастливи да кажем, че българското училище в Мелбърн съществува повече от 10 години. През годините имахме доста кризисни моменти, когато се опитвахме да удържаме бройката, за да имаме поне един клас към Victorian School of Languages – училище, субсидирано от правителството в щата Виктория. Но сега сме щастливи, че  бройката на децата, които се записват, се увеличава. Особено тази година училището ни позволи да имаме два класа“, разказа Дюлгерова.

По думите ѝ, към момента има записани 30 деца, а още 20 желаят да бъдат записани.

Класовете са организирани на база възраст. Единият обучава деца в начална училищна възраст – от 1 до 6 клас, а другият е за деца от гимназиална възраст – от 7 до 12 клас.

Не сме ссамо място за изучаване на български, а и просветен център за съхраняване на българщината, отбеляза още Дюлгерова.

Вижте повече подробности и начините за записване за обучение по български език в следващото видео:

Вижте също

OPERA

За операта с любов, говори световният баритон Кирил Манолов

Тази вечер в зала „България“ Софийската филхармония представя концерт, посветен на Пучини. Сред изпълнителите е …