петък , 20 октомври 2017
Начало / Предавания / еМисия България / Инициативата „Журналисти в училище“ води медиите сред децата

Инициативата „Журналисти в училище“ води медиите сред децата

Изпълнителният директор на Фондация „Работилница за граждански инициативи”, инициатор на наградите за журналистика – “Валя Крушкина” Илияна Николова разказа за четвъртото издание на инициативата „Журналисти в училище“.

Много често въпросите са неудобни, но досега не знам за журналист, които не е отговорил. Тези срещи са част от фонд „Валя Крушкина“, който работи за медийната среда, за журналистите. Стигнахме до идеята да говорим със следващото поколение и с младите хора. Има много по-голям интерес от различни училища в страната. Миналата година за първи път направихме конкурс за училища, които можеха да поканят журналист.

По думите й, младежите в София имат достъп до много голям ресурс, а тези от Генерал Тошево, например са с много по-ограничен ресурс. Една среща между ученици и журналисти е възможност за бъдещо развитие.

„Младежите разбират дневния ред на обществото и задават въпроси за собтсвеността на медиите, как могат да станат журналисти, какво трябва да учат и кой говори в слушалката на журналиста“, обясни Илияна Николова.

По думите й, винаги има въпроси, свързани с политиката – как журналистите работят с министерствата, с парламента, защо в медиите няма анализи на политическите процеси в страната. Често се пита дали журналистите биват заплашвани и дали са подложени на натиск.

Вижте също

Част от къща рухна заради строеж в съседство

Част от къща се срути, докато строят друга в съседство! Инцидентът стана на столичната улица …