петък , 23 март 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Индекс на настигането: Догонваме ли „белите държави“

Индекс на настигането: Догонваме ли „белите държави“

Къде се намира България спрямо останалите държави в Европа – на този въпрос се опитва да отговори Индексът на настигането за 2015 г. Той класира постиженията на 35 държави по показатели като икономика, демокрация, качество на живот и управление на държавата.

Повече за резултатите и къде сме ние коментира Марин Лесенски, програмен директор „Европейски политики“ ИОО – София, пред репортера на Би Ай Ти Флорина Иванова.

Той подчерта, че вече можем да говорим, че групата на новите страни-членки на ЕС регистрира сближаване със старите страни-членки.

„България остава на края на класацията, но нека това бъде повод за градивно притеснение, да се мобилизираме и да започнем да настигаме“, каза още той и добави, че България обаче винаги се сравнява с най-напредналите държави.

 

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …