петък , 14 декември 2018
Начало / Предавания / Просто Диков / Ина Ананиева – цялата истина за отказването от поста, всичко за драмите в отбора и за цената на успеха

Ина Ананиева – цялата истина за отказването от поста, всичко за драмите в отбора и за цената на успеха

Ина Ананиева гостува в студиото на „Просто Диков“, в което разказа цялата истина – за отказването от треньорския пост, за бременността и за драмите в отбора – каква е цената, която тя плати за успехите. И още – как бяха спасени лицето и ръцете й от газовата експлозия.

„Колкото по-високо на върха си, толкова по-ветровито е и толкова по-висока цена плащаш“, смята Ина Ананиева. Тя разказа за някои от най-големите си успехи, за първия пробив на художествената гимнастика и сподели за някои от щастливите мигове. „С успеха и неуспеха е по един и същи начин – минава за 2-3 дни“, посочи Ананиева.

„Всеки вижда или лъскавата страна, или лошата страна“, коментира още тя и призна, че спортът е много еднообразен и за това не е натискала дъщеря си да тренира.
„Трудно е. Успявах да се преборя с това еднообразие, благодарение на моите близки и приятели. Те нямат нищо общо със спорта“, сподели бившия старши треньор на отбора по художествена гимнастика.

„В момента, в който казах „край“ и като треньор, мисля, че няма да се върна. Не ми липсва“, посочи тя и сподели защо се е отказала.

„Имах здравословни причини. Дори и в Баку, имах здравословни проблеми със сърцето, може би от целия този стрес. Каквото и да се случи си го държа със себе си и лекарите бяха категорични, че трябва да се откъсна от залата и от това напрежение. Бременността дойде по-късно и съм много щастлива“, сподели още Ананиева.

Тя коментира и взрива на бойлер през 1986 г. и разказа за лечението си и операциите. „Психиката на децата е много по-силна и много по-лесно преодоляват такива неща“, каза тя и си спомни детайли около инцидента.

По думите й, трудните тренировки и състезания се забравят бързо, а се помнят само успехите.

„Любомира Казанова е изключителен характер. Тя е човекът, който спаси отбора. Психическото напрежение, начинът, по който трябваше да влезеш в отбора без никакъв опит, и Олимпиадата. Тя получи травма, но нямахме време да обърнем внимание на крака и аз й казах, че в следващия отбор с новите момичета аз не я виждам, защото тя беше петият елемент на този отбор“, посочи Ананиева и добави, че все пак състезателката сама е стигнала до избора си.

Тя коментира и трагедията с Цвети като каза, че няма обяснение за случилото се с нея и грозните коментари и публикации за треньорите.

„Аз платих висока цена – хиляди лишения и желязна дисциплина. Възпитавах други деца в залата, а за собствената си нямах време да я възпитам така, както смятам, че е добре. Пътувания непрекъснато, плащаш си. Но никой не ме е карал да го правя насила“, призна Ананиева.

Чуйте целия разговор с Ина Ананиева в следващото видео:

Вижте също

Надежда всяка оставете: Даниел Кадик – безпощаден разрез на ситуацията в България и правителственото разхищение на държавни пари

Директорът на Фондация „Фридрих Науман“ за Югоизточна Европа  Даниел Кадик отпечата трето издание от поредицата …