четвъртък , 19 юли 2018
Начало / Жива връзка / Има ли война между Доналд Тръмп и медиите

Има ли война между Доналд Тръмп и медиите

Само през последните няколко часа новият американски президент Доналд Тръмп взе няколко доста важни решения. Сред тях са спирането на парите от бюджета за организации, които се занимават с абортите, и ускоряването на няколко доста оспорвани проекта за петролопроводи, за които се говори от месеци насам и които предизвикаха протести, като тези в Дакота.

Търканията с медиите също не са спирали нито за минута, обобщава колегата ни Ивайло Везенков. Той отбеляза, че те са принудени да опровергават т.нар. „алтернативни факти“, изнасяни от пресекретар на Тръмп, които впоследствие се оказват невярни.

Везенков разговаря и с един от най-видните преподаватели по журналистика в държавни университет на Аризона – Бил Силкок, за това има ли война между медиите и Тръмп.

„Не мисля, че има такава, защото за да има война, са необходими двама. Медиите не са бойци или войници, те казват истината. До известна степен може би се води битка за фактите и истината, но мисля, че войната се създава от страна на Тръмп и екипа му в Белия дом“, смята той.

Последно Доналд Тръмп заговори и за орязване на средставата за обществените радио и телевизия. Това обаче едва ли ще се случи.

„Някои от тези програми са доста либерални. Конгресът обаче държи ключа от сейфа. PBS съществува от доста време и не се съмнявам, че ще продължи да съществува. NPR са доста заможни, защото получават огромни дарения от „Mакдоналдс“.

А зарди словосъчетанието “алтернативни факти”, “1984” на Джордж Оруел миналата седмица беше в топ 10 на най-продаваните книги“.

Вижте също

Живка Петрова: Целта на „Малко българско училище“ е да започне новата учебна година в нова сграда

Директорът на най-голямото българско училище „Малко българско училище“ в Чикагското предградие Ел Гроув – Живка …