вторник , 18 декември 2018
Начало / Хайд Парк / Има ли свобода на словото у нас и кои са трите грации във властта – говорят Теодор Захов и Христо Комарницки

Има ли свобода на словото у нас и кои са трите грации във властта – говорят Теодор Захов и Христо Комарницки

„Бяла книга за свободата на медиите в България” беше показана и обсъдена от Съюза на издателите миналата седмица. Това стана повод за скандали с някои други медии и дори предизвика депутата от ДПС Делян Пеевски да напише отворено писмо. С коментар в „Хайд парк“ гостуваха Теодор Захов от Съюза на издателите и карикатуристът Христо Комарницки.

Бялата книга не е нищо повече от един разказ от 2006 г. досега за събитията, довели до състоянието на държавата. Свободата на словото е ценност, която трябва да се брани и да се пази, тя не е даденост“, обясни Захов.

„Г-н Борисов се явява като главатар на племе, който раздава блага, без да се съобразява със законите. Предизвиках Делян Пеевски да участваме в „Съдебен спор“, но той така и не се появи, а от Нова тв ме посъветваха да напиша писмо до Щосел“, коментира Комарницки.

Вижте целия разговор във видеото, а още от „Хайд парк“ гледайте ТУК!

Вижте също

Татяна Дончева: Акцията срещу кмета на Септември е продуктово позициониране на новия антикорупционен орган. Гейското лоби в България е достатъчно мощно, за да прокара Истанбулската конвенция

Защо акцията на спецпрокуратурата срещу кмета на Септември Марин Рачев беше толкова грандиозна? На този …

2 коментара

  1. Къде е Люба Кулезич и защо не е ТУК?!

  2. Чавдар Захаринов

    Къде е Люба Кулезич?