вторник , 17 юли 2018
Начало / Предавания / Просто Диков / Има ли саниране на блокове на завишени цени в Твърдица

Има ли саниране на блокове на завишени цени в Твърдица

Темата за санирането не е нова, но все още има въпроси, които витаят във въздуха, тъй като много често санирането се прави на завишени цени. Преди дни излезе информация за договорите за санирането на два блока в Твърдица за около 2,7 млн. лв. Това означава, че 28 500 лв. с ДСС струва санирането на един апартамент.

Инж. Методи Методиев от община Твърдица каза, че за единия блок заложената сума, без ДДС е над 1 млн. лв. Апартаментите в единия блок са 50, а във втория – 44. Общо са санирани 94 апартамента за около 2,5 млн. лв. без ДДС.

„Аз съм санирал, занимавал съм се с това нещо и със смяна на дограми и сметките, които съм направил за тези блокове е, че сума от около 10 000 лв. за апартамент е напълно достатъчна. Всичко на тези 10 000 лв. са според мен неправомерно платени“, заяви инж. Методи Методиев.

Кметът на Твърдица Атанас Атанасов се включи в разговора по телефона и заяви, че това е публична информация. „Имаме я на сайта и нещата са ясни. Това е поредният опит на този човек да ни омаскари и оклевети“, заяви Атанасов.

„Освен апартаментите, има и търговски обекти. Общо броят на обектите е 106. Санирането не включва само смяната на едни прозорци и да залепим един стериопор“, добави Атанасов. Той каза, че освен всичко посочено е направен и ремонт на покрив, водопроводни тръби, водосточни тръби, подмяна на прозорци, изолация от 10 см.

„Въз основа на проведените обследвания по сградите за енергийната ефективност, има и дейности, който са за заздравяване на конструкцията на сградите. В единия блок има и ремонтирани колони в мазетата. Ремонтирани са общите части – стълбища. Подменено е ел.-захранването и водопровода“, заяви кметът на Твърдица.

„Тръбите за мръсната вода наистина са сменени“, обясни Методиев. „Апартаментите не струват толкова, ако решат хората да ги продават. Към настоящия момент има апартаменти, на които не са завършени нещата“, заяви още той.

Чуйте целия разговор с инж. Методи Методиев и Атанас Атанасов за санирането на два блока в Твърдица в следващото видео:

Вижте също

Надежда всяка оставете: Даниел Кадик – безпощаден разрез на ситуацията в България и правителственото разхищение на държавни пари

Директорът на Фондация „Фридрих Науман“ за Югоизточна Европа  Даниел Кадик отпечата трето издание от поредицата …

3 коментара

 1. Егах ти сибаната държава и нейните дебилни управници. Някой попита
  ли ме дали съм съгласен, от парите които съм внесъл като данъци в
  хазната, да се санират апартаментите на хора имащи месечни доходи,
  неколкократно по-високи от тези на семейството ми. Защото моята
  пенсия и тази на съпругата са съответно 184 и 140 лева или общо
  324лв., а сам съм си правил изолацията. Мамка им на тези идиоти!!
  Направиха си абсолютен предизборен популистки PR. Да горят в Ада,
  заедно с издънките си до девето коляно!

 2. ДОВОЛЕН

  Обвиненията на г-н Методиев са напълно неоснователни.
  Аз живея в един от въпросните санирани апартаменти и съм много доволен от изпълнението на проекта. Всички мои съседи споделят моето мнение, а г-н Методиев има личен мотив да напада г-н Атанасов и да оронва авторитета на Общинска администрация. Ние, живущите в Твърдица, познаваме и двамата и знаем кой колко струва. Още веднъж благодарности на кмета за всичко, което прави за Твърдица.

 3. бай Иван

  Днес ни обясниха , че всеки работещ българин ПЛАЩА през данъците 800лева за т.нар. саниране. Никой не ни пита дали сме съгласни да дарим тези пари на хора избрани на случаен принцип. Лошата новина е , че сметките за ефективност на вложените милиарди са поверени на тези, които ги УСВОЯВАТ-търговци , строители и посредници ;). Никой не предлага реални разчети, базирани на измервания в реална среда. Това е отдавна станало скандална тема в Германия и е странно , че нашите журналисти са се превърнали в търговски агенти на отбора на усвояващите и отказват да се занимаят с тъмната страна на проблема. Това не е само корупцията през надутите цени, това е и крайната полза от похарчените милиарди.
  ПОГЛЕДНЕТЕ за малко информация от братска Германия

  https://www.youtube.com/watch?v=e3NCV6hWXKc