понеделник , 23 юли 2018
Начало / Жива връзка / Има ли Русия компромати срещу Тръмп?

Има ли Русия компромати срещу Тръмп?

Ден след първата пресконференция на новоизбрания американски президент Доналд Тръмп, Америка се пита истина ли е информацията, че Русия разполага с компромати за него.

Сайтът „Бъзфийд нюс“ публикува сканирано копие на доклада, като твърди, че не може да гарантира за неговата достоверност. Но посочва, че Тръмп и президентът Барак Обама са били брифирани за това, че Русия разполага със скандална информация за милиардера.

Водещи новинарски медии също тиражираха информацията, което накара Доналд Тръмп да се държи крайно неуважително към някои репортери, сред които и журналист от Си Ен Ен, който по време на пресконференцията искаше да зададе въпрос на бъдещия президент.

Според Си Ен Ен, началници на американското разузнаване са обяснили на Тръмп, че Русия разполага с обезпокоителна информация срещу него, събирани в продължение на години. Цитирайки неназовани източници, медията пише за съществуването на документ от 35 страници, съставен от редица бележки с дати от няколко месеца и написани от бивш агент на британското контраразузнаване.

Директорът на американското разузнаване Джеймс Клапър заяви, че не може да потвърди съществуването на подобен доклад и дали написаното в него е истина, но по случая има разследване.

Междувременно вицепрезидентът Джо Байдън потвърди, че той и президентът Барак Обама са били запознати от службите с това, че Русия разполага с компромати срещу Тръмп.

Вижте също

Живка Петрова: Целта на „Малко българско училище“ е да започне новата учебна година в нова сграда

Директорът на най-голямото българско училище „Малко българско училище“ в Чикагското предградие Ел Гроув – Живка …