неделя , 22 юли 2018
Начало / Предавания / Честно Казано / Има ли разцепление в МВР?

Има ли разцепление в МВР?

В навечерието на протеста на служителите в МВР, в студиото на „Честно Казано“ гостуват журналистът от „Фрогнюз“  Катя Илиева и криминалният психолог Росен Йорданов. Те обсъдиха какви са основните проблеми в силовото министерство и какви са възможните промени.

„Не съм привърженик на синдикалните движения в МВР, но разговорът в МВР е принизен до ботуши и униформи. Тези фактори влияят много силно върху демотивацията на служителите. В това принизяване на разговора се измества вниманието от същинските проблеми в МВР“, заяви Йорданов.

Според Йорданов системата не работи, защото е силно политизирана.

„МВР се е превърнал в рай на т.н. „хибридни полицаи“, които взимат и заплата и пенсия, а те са хиляди души. Това запушва системата за младите хора“, каза Илиева.

„Почти всеки ръководител в МВР има политически протекции. Големият проблем на МВР е, че винаги се мисли първо за пари, а не за реформи. Самата система е абсолютно демодирана. Има дублиране на изключително много функции, които се изпълняват в различните дирекции“, допълни Йорданов.

Целия разговор, вижте във видеото.

 

 

Вижте също

Коментарът на Люба Кулезич: Доброто съществува – бизнесмен подаде ръка на незрящата двойка Калина и Виктор да сбъднат мечтата си за бебе

Снощи в нашето студио гостуваха двама незрящи влюбени. Калина и Виктор дойдоха с двете си …