събота , 22 юли 2017 София: +359 2 967 6554 | Чикаго: +1 (847) 616-6485
Начало / Спорно за спорта / Има ли още сблъсъци между феновете на „Левски“ и „Хайдук“ – на живо от Дугополие, Хърватия
SPORT_LEVSKI

Има ли още сблъсъци между феновете на „Левски“ и „Хайдук“ – на живо от Дугополие, Хърватия

Напрежение между сините фенове и тези на Хайдук преди мача от втория квалификационен кръг на лига Европа. Сблъсъци в Сплит и Задар – градче, намиращо се на 150 км от Сплит. Тежко пострадали няма, някои фенове на „Левски“ са с леки охлузвания, един е със счупена ръка, трима са били прегледани в болница, но както казах няма сериозни проблеми.

22-ма са били арестувани. 4-ма от тях са пуснати. Всички останали все още са в ареста. Още вчера от УЕФА определиха двубоя като рисков. Днес прогнозата им за голямо съжаление се сбъдна. Сега – кой кого е провокирал, какво точно се е случило, как са реагирали хърватските власти и кога българите ще бъдат пуснати. За Би Ай Ти разказва председателят на НКП Степан Хиндлиян.

Това, което Степан Хиндлиян каза още е, че българските власти в лицето на посланика Таня Димитрова и консула Христина Биджеранова, български полицай, който придружава групата, както и ръководството на „Левски“ – всички са оказали пълна подкрепа на българите и са реагирали мигновено.

Преди самия двубой органите на реда в Хърватия ще ескортират всички автомобили с български фенове до стадиона. Кордонът от полицаи ще посреща левскарите още преди навлизането им в Дугополие „Хърватски витезова“.

Ръководството на „Левски“ пък публикуват публична позиция, осъждаща агресивното и провокативно поведение спрямо българската група. За тези събития е уведомен и делегатът на УЕФА за мача.

Калоян Лазаров, привърженик на „Левски“ разказа на живо в предаването „Спорно за спорта“, че полицията е на крак около стадиона в Сплит и в момента има задържани българи. По думите му, всеки фен се проверява и с дрегер като посочи, че има информация за още 10 задържани фенове. Така арестуваните стават общо 30.

Вижте също

lyvici

Младите лъвици на България „схрускаха“ САЩ на Световното по волейбол

Националният отбор по волейбол на България за девойки до 20 години надигра САЩ с 3:2 …