петък , 23 март 2018
Начало / Спорно за спорта / Има ли още сблъсъци между феновете на „Левски“ и „Хайдук“ – на живо от Дугополие, Хърватия

Има ли още сблъсъци между феновете на „Левски“ и „Хайдук“ – на живо от Дугополие, Хърватия

Напрежение между сините фенове и тези на Хайдук преди мача от втория квалификационен кръг на лига Европа. Сблъсъци в Сплит и Задар – градче, намиращо се на 150 км от Сплит. Тежко пострадали няма, някои фенове на „Левски“ са с леки охлузвания, един е със счупена ръка, трима са били прегледани в болница, но както казах няма сериозни проблеми.

22-ма са били арестувани. 4-ма от тях са пуснати. Всички останали все още са в ареста. Още вчера от УЕФА определиха двубоя като рисков. Днес прогнозата им за голямо съжаление се сбъдна. Сега – кой кого е провокирал, какво точно се е случило, как са реагирали хърватските власти и кога българите ще бъдат пуснати. За Би Ай Ти разказва председателят на НКП Степан Хиндлиян.

Това, което Степан Хиндлиян каза още е, че българските власти в лицето на посланика Таня Димитрова и консула Христина Биджеранова, български полицай, който придружава групата, както и ръководството на „Левски“ – всички са оказали пълна подкрепа на българите и са реагирали мигновено.

Преди самия двубой органите на реда в Хърватия ще ескортират всички автомобили с български фенове до стадиона. Кордонът от полицаи ще посреща левскарите още преди навлизането им в Дугополие „Хърватски витезова“.

Ръководството на „Левски“ пък публикуват публична позиция, осъждаща агресивното и провокативно поведение спрямо българската група. За тези събития е уведомен и делегатът на УЕФА за мача.

Калоян Лазаров, привърженик на „Левски“ разказа на живо в предаването „Спорно за спорта“, че полицията е на крак около стадиона в Сплит и в момента има задържани българи. По думите му, всеки фен се проверява и с дрегер като посочи, че има информация за още 10 задържани фенове. Така арестуваните стават общо 30.

Вижте също

Юношите на България изненадаха Испания, завършиха с героично равенство срещу фаворита в групата

Националният отбор по футбол на България до 19 години започна отлично участието си в елитния …