петък , 23 март 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Има ли достатъчно спасители по плажовете

Има ли достатъчно спасители по плажовете

Има ли достатъчно спасители за българските плажове и защо за поредна година държавата не може да се справи с този проблем – това коментира в студиото на еМисия България Антон Налбантов – директор на дирекция „Водно-спасителна служба“ в БЧК.

„Основната причина за липсата на водни спасители у нас е, че този вид работа е сезонна и не може да привлече млади хора между 25-30 години, каквито се търсят за толкова важа дейност“, обясни Налбантов.

„Най-голям недостиг на спасители има по малките плажове, които не са толкова атрактивни, защото са до малки населени места и са отдалечени от големите курорти по Черноморието“, допълни той.

„Относно обучението, БЧК всяка година БЧК обучава над 1200 водни спасители, така че ние сме страната с най-много такива подготвени кадри. Проблемът не е в липсата, а в мотивацията“, категоричен е спасителят.

Вижте целия разговор по темата в следващото видео!

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …