неделя , 18 ноември 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Има ли българска мечта – новото начало в дясно?

Има ли българска мечта – новото начало в дясно?

„Има ли българска мечта? Говорим за България“ – този наслов събра днес политици, граждански активисти, известни публични личности и интелектуалци.

Това е първата от поредица замислени срещи, на които според мнозина се очаква да се избистри началото на дългоочаквания нов политически проект в дясно.

Сред участниците са бившият правосъден министър Христо Иванов, доц. Кристиян Таков, тенисистката Мануела Малеева. В публиката бяха също лидерът на ДСБ Радан Кънев и кандидатът за президент на Реформаторския блок Трайчо Трайков.

Колегата ни Златимир Йочев разговаря с Мануела Малеева за очакванията.

Тя обясни, че датата не е случайна, тъй като точно преди една година ГЕРБ бламира съдебната реформа на Христо Иванов, той подаде оставка, а Радан Кънев и част от Реформаторския блок излязоха в оставка.

Участници ще има много, не мога да ги кажа поименно, но идеята е да се обединят всички десни партии, които са много у нас, заяви Малеева.

Искаме промени, но всеки дърпа на неговата страна, затова искаме обединение, добави тя, като спомена, че сред участниците има представители на редица малки партии като „Деос“, „Зелените“ и др.

По думите й се очаква в новата платформа да има представители от всички сфери, а целта е всеки да може да допринесе там, където са знанията и капацитетът му. Чуйте разговора:

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …