неделя , 22 юли 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Има ли „армейски“ конфликт между президент и премиер – коментира Ангел Найденов

Има ли „армейски“ конфликт между президент и премиер – коментира Ангел Найденов

В разгара на спора между премиер и президент за приоритетите за модернизация на армията, правителството реши да изтегли от Народното събрание годишния доклад за състоянието на отбраната.

Не съм убеден, че има пряка връзка между изтеглянето и старта на проекта за модернизация, коментира по телефона за еМисия България Ангел Найденов, председател на Центъра за изледване на отбраната и сигурността.

По думите му в някаква степен решението е било очаквано, а правителството и управляващото мнозинство са трябвали да избират между две опции – лошо и дори по-лошо, „тъй като ако го отхвърлят трябва да дадат убедителни аргументи защо не са съгласни“.

Този доклад е критична, но много реалистична картина на сегашната ситуация, която буди тревога за състоянието на въоръжените сили, тя обосновава и свикването на КСНС, според Найденов.

Той обаче смята, че няма опасност от конфликт, а по-скоро имаме основание да говорим за колебания у премиера.

Реализацията на трите проекта едновременно е най-добрият вариант, но въпросът е имаме ли парите, а според финансовата прогноза имаме основания за тревога, заключи Найденов.

Чуйте подробности в целия разговор с него:

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …