понеделник , 18 юни 2018
Начало / Предавания / Просто Диков / Илко Минев: Как се става милионер в Бразилия

Илко Минев: Как се става милионер в Бразилия

Как се става милионер в Бразилия – коментира в предаването „Просто Диков“ по Би Ай Ти бизнесменът и писател Илко Минев.

„Никой, като започва бизнес, не знае дали ще е успешен. Но има една формула. И тя е: всеки ден работа, много учене, гледане наоколо, за да видиш защо моя съсед е по-добре. Човек трябва да си използва познанията“, категоричен е Минев.

Той посочи, че друга съставка във формулата за успеха е скромността, защото освен спечелването на пари, е важен и въпросът за задържането им.

„Късмет трябва да има винаги. Без него човек не стига много далече. Но само с късмет също не става нищо“, допълни още бизнесменът.

Вижте във видеото повече за любопитната история на българина:

Вижте също

Надежда всяка оставете: Даниел Кадик – безпощаден разрез на ситуацията в България и правителственото разхищение на държавни пари

Директорът на Фондация „Фридрих Науман“ за Югоизточна Европа  Даниел Кадик отпечата трето издание от поредицата …

Един коментар

 1. Изгледах все пак това интервю с бразилския български богаташ: този човек е много стойностен като личност, хареса ми как говори, личи си, че е най-напред капацитет като личност, пък останалото (парите) са нещо съвсем производно (те за мен, примерно, нищо не значат; за Сократ е било същото, но ний, философите, сме особена порода хора).

  Който е богат (талантлив) като личност, за него е лесно да изкара пари, и при това по верния, правилния начин, т.е. честно, с нормален бизнес. Стига да си го постави като цел. Аз примерно никога не съм имал цел да правя пари. Защото други са истински ценните за мен неща.

  Много ми са интересни хората, които възприемат парите като цел. Правят голяма грешка. Парите са средство, не цел. Тази е причината аз да не си поставям за цел парите. И затова те не ме вълнуват изобщо. Имал съм пари, но те не са успели да завладеят душата ми.

  Много е важно човек да успее да избегне тиранията на парите. Щото парите са свързани по някакъв начин със свободата. Но аз все пак избирам свободата, а не парите, които са производно на нея.

  Парите са нещо като „материализирана“, „изкристализирала“ свобода, но те не са самата свобода. Свободата по същността си е нещо духовно, тя е състояние на духа. Не мога да се унизя да поставя парите над свободата си.

  А много хора правят тази фундаментална грешка. Благодарение на която стават роби на парите. Отказът от свободата прескъпо се плаща. Цената му е огромна. Не се мери с пари обаче тази цена, а с нещо много по-драгоценно…

  Хубав ден на всички, които прочетоха това! Бъде здрави, преди всичко се грижете за това духът ви да е здрав!