петък , 20 юли 2018
Начало / Предавания / Прозорецът / Илияна Йотова за новото ръководство на БСП, състоянието на лявото и съдебната реформа

Илияна Йотова за новото ръководство на БСП, състоянието на лявото и съдебната реформа

Темата за пристигането на експерти от Брюксел, които да анализират работата на българската прокуратура и да окажат подкрепа за съдебната реформа, коментира този понеделник в „прозорецът“ евродепутатът Илияна Йотова.

Тя определи мониторинговите доклади за България и Румъния в рамките на Механизма за сътрудничество и проверка на Европейската комисия като неработещи.

Евдодепутатът очерта мястото на БСП в рамките на съдебната реформа, като коментира и новото ръководство на партията и кандидата на БСП за президент. Тя отрече да са водени преговори с партия АБВ за издигането на обща кандидатура на левицата.

Илияна Йотова очерта общи характеристики и тенденции за състоянието на левите партии и политики в Европа, като изрази мнение, че е необходима дори нова лява идеология.

Според евродепутата в общественото пространство се прави опит изкуствено да бъде наложена една дилема: „Какъв тип сигурност иска европейският гражданин – социалната сигурност, солидарността или другия тип сигурност, която опира до прага на неговия дом – аз да съм добре и не ме интересува обществото.“ Чуйте целия разговор с нея:

Вижте също

Бивш дипломат: Ердоган е знаел предварително за преврата

Бъдещето на Турция зависи от поведението на президента Реджеп Ердоган. Очакванията са той да наложи …