вторник , 19 юни 2018
Начало / Предавания / Честно Казано / Илиян Василев за етикитирането, анестезията, в която ни държат, и писмото на Доган

Илиян Василев за етикитирането, анестезията, в която ни държат, и писмото на Доган

Управляват ни с възприятия, представи и митове, затова рядко можем да се радваме на политици, които влизат в дълбочината на проблемите. Работим с етикети, а те са проста схема.

Това каза Илиян Василев пред Люба Кулезич, като призна, че обидите на соросоид и грантаджия на „Америка за България“ изобщо не го засягат.

В парламента влизат партии, които не могат да правят реформи, а тези, които го могат, не влизат – от това се стига до необходимостта съдържателната част от дебата в обществото да бъде заместена с етикитиране, с възклицания и пропаганда, за да могат да държат хората в перманентна анестезия и сетивата им да претръпнат към проблемите и корупцията, коментира Василев.

Според него сме стигнали до края на ресурса на този модел на прехода и хората, които са заложили цялото си съществуване и реализация на него и надграждането му, са на раздел – така анализаторът си обяснява днешното настървение в политическата обстановка у нас.

Прекалено малко, прекалено късно, с този израз Илиян Василев коментира пък писмото от тези дни на почетния лидер на ДПС Ахмед Доган, който според него е един от стълбовете на този модел. В него Доган предупреждава, че на Балканите предстои война, че неоосманизмът ще причини „трансфер на конфликтност“ и че единственото решение е обединен патриотизъм тук.

Според Василев всичко това е признак на степен на отчаяние, а Доган не за пръв път плаши с кръв и конфликти, зад които не стоят реални факти. Според него Доган търси някакво място за остатъците на ДПС във властта по този начин.

За анализатора появата на ДОСТ запълва празнината, оставена от нерешените от ДПС проблеми на българските турци. Той не вижда опасност за националната сигурност в партията, нито смята, че тя ще успее да реши тези проблеми.

Василев прогнозира и много кървави и манипулирани избори.

Чуйте коментара му и по други актуални обществени, политически и геополитически въпроси:

Вижте също

Коментарът на Люба Кулезич: Доброто съществува – бизнесмен подаде ръка на незрящата двойка Калина и Виктор да сбъднат мечтата си за бебе

Снощи в нашето студио гостуваха двама незрящи влюбени. Калина и Виктор дойдоха с двете си …

3 коментара

 1. Мариан Маринов

  Верно ли се пише „етикИтиране“? Щото тук, в Подуене, казваме „етикЕт“. Ама може ние да не сме разбрали нещо.

 2. кълвачо

  Да се надяваме,че Г-жа Кулезич най после попадна на място от което да се надявам едва ли ще бъде уволнена,най много Сашо Диков да пострада.

 3. Дървосекачът

  Да, г-це Кулезич /г-н Василев ! :
  – Двустъпковата ! , това е А-то и Я-то ЗА Изправянето на България и Нас-Всички.