петък , 19 януари 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Илиян Василев: Втората стенограма за КТБ е амуниция за дела срещу България

Илиян Василев: Втората стенограма за КТБ е амуниция за дела срещу България

Възможна ли е енергийна независимост на България? Темата анализира енергийният и финансов експерт Илиян Василев. Той коментира и изказването на премиера Бойко Борисов, че Балканите ще се превърнат в енергиен хъб на Европа.

„Те всички страни, по думите им, ще бъдат хъбове и Румъния, и Гърция, не гледайте какво казват. Ние имаме инфраструктурата, но хъб те прави освобождаването на инфраструктурата. Ние имаме 100% зависимост от една компания. Има много нови възможности, за съжаление нашата енергийна политика е обслужваща „Газпром. Самата собственост на газовите връзки не са важни, важно е да имаме природен газ от различни доставчици, но не трябва да изключваме Русия“, заяви Василев.

Експертът коментира и втората разсекретена стенограма на КТБ.

„Информацията във втората стенограма е по-важна от първата. Политиците през май 2013 година казаха, че има дупка от 3 млрд. лева, това беше абсолютна лъжа. Това беше атака за срив на доверието в банката. Тази дупка се появи чрез анализ на кредитния портфейл, но чак през октомври – 4 месеца по-късно. Тази стенограма е идеална амуниция на адвокатите да съдят България за фалита на банката“, допълни Василев.

Целия разговор, вижте във видеото.

Вижте също

Трилогията от детски книги на Радостина Николова превзема Китай

Трилогията от детски книги на Радостина Николова излиза на китайски език. Това е първият голям …

2 коментара

  1. Прокопиев

    Още един задействан от Цветан Василев да го брани. Не че нещо, ама за тази дупка се говореше още тогава, а не няколко месеца след това. В стенограмата се казва, че липсват документи за кредити за 3.5 млрд. лв. Не е ясно за какво и на кого са били отпускани сумите. Просто одитът в последствие потвърди, че тези пари са изчезнали безследно и няма документи за тях.

  2. Димо Георгиев

    Поздрави на водещия.
    Истинско удоволствие е да слушаш госта без да бъде прекъсван, заглушаван и пришпорван от повечето от водещите в бг ефира.