вторник , 19 юни 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Илиян Василев: Втората стенограма за КТБ е амуниция за дела срещу България

Илиян Василев: Втората стенограма за КТБ е амуниция за дела срещу България

Възможна ли е енергийна независимост на България? Темата анализира енергийният и финансов експерт Илиян Василев. Той коментира и изказването на премиера Бойко Борисов, че Балканите ще се превърнат в енергиен хъб на Европа.

„Те всички страни, по думите им, ще бъдат хъбове и Румъния, и Гърция, не гледайте какво казват. Ние имаме инфраструктурата, но хъб те прави освобождаването на инфраструктурата. Ние имаме 100% зависимост от една компания. Има много нови възможности, за съжаление нашата енергийна политика е обслужваща „Газпром. Самата собственост на газовите връзки не са важни, важно е да имаме природен газ от различни доставчици, но не трябва да изключваме Русия“, заяви Василев.

Експертът коментира и втората разсекретена стенограма на КТБ.

„Информацията във втората стенограма е по-важна от първата. Политиците през май 2013 година казаха, че има дупка от 3 млрд. лева, това беше абсолютна лъжа. Това беше атака за срив на доверието в банката. Тази дупка се появи чрез анализ на кредитния портфейл, но чак през октомври – 4 месеца по-късно. Тази стенограма е идеална амуниция на адвокатите да съдят България за фалита на банката“, допълни Василев.

Целия разговор, вижте във видеото.

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …

2 коментара

  1. Прокопиев

    Още един задействан от Цветан Василев да го брани. Не че нещо, ама за тази дупка се говореше още тогава, а не няколко месеца след това. В стенограмата се казва, че липсват документи за кредити за 3.5 млрд. лв. Не е ясно за какво и на кого са били отпускани сумите. Просто одитът в последствие потвърди, че тези пари са изчезнали безследно и няма документи за тях.

  2. Димо Георгиев

    Поздрави на водещия.
    Истинско удоволствие е да слушаш госта без да бъде прекъсван, заглушаван и пришпорван от повечето от водещите в бг ефира.