неделя , 24 юни 2018
Начало / Предавания / Честно Казано / Икономистът Евгений Кънев: Най-доходоносният бизнес у нас е да бъдеш политик

Икономистът Евгений Кънев: Най-доходоносният бизнес у нас е да бъдеш политик

Икономистът Евгений Кънев направи анализ, от икономическа гледна точка, на случая „Суджук-Гейт“ и политическата система у нас. По думите му политиката е добре наложен бизнес модел, основан върху корупция и рекет.

„Хората имат нужда от закрила, хората, които не са инвестирали в развитие на своите способности и не могат сами да си изкарват прехраната, винаги имат нужда от групата, която да ги издига нагоре. Тези хора в случая на „Суджук-Гейт“ е част от определена група и за негово нещастие случаят се разкри“, каза Кънев.

Според Кънев рекет на бизнеса винаги е имало, просто не е ставало обществено достояние.

Тези уродливи политически действия не са изключение, просто във времето се засилват. Има един генератор на тези събития и това е политическата система. Бизнесът в България е зависим , особено ако предприятията си вдигнат оборота, стават интересни за полиците. Тогава започват да им идват проверки от НАП, ХЕИ и други институции и за да работят спокойно, трябва да плащат така познатия „Данък спокойствие“. Това се откроява като феномен през последните години, този натиск върху фирмите. Най-доходоносният бизнес в България е да бъдеш политик“, коментира Кънев.

Вижте също

Коментарът на Люба Кулезич: Доброто съществува – бизнесмен подаде ръка на незрящата двойка Калина и Виктор да сбъднат мечтата си за бебе

Снощи в нашето студио гостуваха двама незрящи влюбени. Калина и Виктор дойдоха с двете си …

Един коментар

  1. Дървосекачът

    А-хааа ! – видите ли че Ни трябва СвръхПростичкото ?!
    – Двустъпковата, Двустъпковата и ПакДвустъпковата !!
    + НовНюрнбергски у Нас .