сряда , 20 юни 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Игор Бураковски: Икономическата култура на украинските политици е ниска

Игор Бураковски: Икономическата култура на украинските политици е ниска

„Нивото на икономическа култура у украинските политици е ниска и те не могат да се справят с идващите от страна на Русия предизвикателства например“.

Това казва Игор Бураковски, председател на борда на Института за икономически изследвания и политически консултации в Украйна в интервю за Би Ай Ти.

Той участва в дискусията за Споразумението за свободна търговия между ЕС и Украйна.

Според Бураковски МВФ ще има проблеми с Украйна, в която по думите му има легитимно, но неприемливо по отношение на икономическите политики правителство. Той споменава и за устройството на властта в страната, при което правителството и президентството са в конкуренция при решаването на реформите и политиките.

Политиците от украинския парламент продължават да са обвързани с корупционни схеми, напомня той.

„В момента Украйна е подложена на невиждан досега положителен натиск от страна на международната общност. Наблюдаваме невиждана досега мобилизация, излязла извън сферата на чистата реторика“, подчертава обаче Бураковски.

Кои са нерешените предизвикателства пред Украйна, какви са икономическите отражения от политическата нестабилност в страната и кои са необходимите реформи – чуйте в разговора:
[KGVID]http://cdn1.bitelevision.com/upload/2016/02/19/UKRAINE.mp4[/KGVID]

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …