събота , 19 август 2017 София: +359 2 967 6554 | Чикаго: +1 (847) 616-6485
Начало / Предавания / Просто Диков / Игнат Раденков: Мафията се укрепва и бетонира, а страната се разграбва
DIKOV_BEZNADPIS_PROBA картинка

Игнат Раденков: Мафията се укрепва и бетонира, а страната се разграбва

Най-после трябва да се каже, че царят е гол. Пред очите на всички ни обществото се разпада и майка България си отива. Мафията се укрепва и бетонира и страната се разграбва. Дори ти (към Сашо Диков – бел.ред.) не вярваш на нивото на съществуващата корупция.

Това заяви в предаването „Просто Диков“ Игнат Раденков, който чрез сдружението си „Съграждани“ води трудна битка срещу корупцията и далавери за милиони левове. Раденков гостува и в миналото предаване.

Бившият герой на социалистическия труд и култов строител твърди, че от всяка една обществена поръчка до над 80% от парите се прибират от посредника. По думите му това е масова практика, а на дневен ред са усвояването на средства на всяка цена и „грабежът“.

Раденков разказа и за събраните от него факти и доказателствени материали, които по съвет на уважавани от него хора е оформил в книжка с песимистичния наслов „Майка България си отива“.

В нея чрез данни той говори за престъпните политики и метастазите на корупцията – състояние на държавата, чиито пагубни последици премиерът, главният прокурор и представителите на правосъдието според него не осъзнават.

Раденков се оплака също, че не е срещнало разбиране желанието му тази книжка да бъде пусната по пощенските кутии на депутатите в парламента – за разлика от други институции и медии, които са откликнали.

Имаше посвещение за всеки от народните представители, няма друг начин да стигнем до тях, за да видят сериозността на това накъде отива държавата ни, каза той.

Строителят обясни, че желанието му е било да се създаде контактна група, комисия или друго, в което да участват депутати, разследващи журналисти и експерти, които да се занимаят със сериозните твърдения – както впрочем е трябвало да стане и с тези на банкера Цветан Василев.

Много малко ще намерим съвестни кметове из малките общини, но при големите, с поставени кметове, там, където дума имат Бойко Борисов, Лиляна Павлова, Йорданка Фандъкова, там мафията си присвоява милиарди левове, категоричен бе той.

Дайте да проверим която и да е естакада, пътна отсечка, детска градина, за да установим това, което ви казвам – че тези уж целеви средства, както казва съдът, са 2-3-4 пъти повече, отколкото реално вложените, призова строителят.

Той се впусна и в конкретни обяснения по обекти и тяхното изпълнение и осчетоводяване, като каза, че експертна оценка за доказване на нарушения може да се направи и за няколко часа.

В момента Игнат Раденков е изискал данните за две такива поръчки от община Варна, чрез които твърди, че са откраднати около 6 млн. лева. Чуйте подробности в целия разговор:

Вижте също

vec

Пак късо съединение – топенергетици предупреждават за сериозни проблеми

Представяме ви втората част на разговора с двама герои на протестите срещу своеволията на частната …

Един коментар

  1. Дървосекачът

    Да разбира се ! – Новият Нюрнбергски у Нас е СъвсемБлизо.