понеделник , 18 юни 2018
Начало / Предавания / Просто Диков / Игнат Раденков: Как се крадат милиони от обществени поръчки

Игнат Раденков: Как се крадат милиони от обществени поръчки

Как се крадат милиони от обществени поръчки – разкрива бунтарят Игнат Раденков, който чрез сдружението си „Съграждани“ се бори срещу корупцията и далавери за милиони левове.

„Масово се ограбва средния и малък бизнес, а това вече е мародерство“, категоричен е Раденков, който се стреми да разкрива схеми за кражба на пари от обществени поръчки във Варна.

„Знае ли Бойко Борисов какво се случва в държавата и има ли истински намерения да управлява, иска ли да застане на страната на хиляди хора от средния и малък бизнес“, попита Раденков.

По думите му практика в много случаи е от 3 лв. един да се влага, а два да се крадат.

„Няма една обществена поръчка, завършена по първоначален проект, което в частния сектор е абсурд“, каза още Раденков.

„В България, 90% от целия ресурс от всевъзможни фондове се усвоява от поставени фирми чрез манипулирани търгове, след което се завишават многократно и неправомерно стойностите, след което се слага фирмата бушон – подизпълнител, която се разпорежда с истинските изпълнители, а когато те тръгнат да заведат дела, фирмата вече е отписана“, подчерта той.

Вижте целия разговор с Игнат Раденков във видеото:

Вижте също

Надежда всяка оставете: Даниел Кадик – безпощаден разрез на ситуацията в България и правителственото разхищение на държавни пари

Директорът на Фондация „Фридрих Науман“ за Югоизточна Европа  Даниел Кадик отпечата трето издание от поредицата …

5 коментара

 1. чавдар цветков

  Игнат Раденков – ГЕРОЙ НА СОЦИАЛИСТИЧЕСКИЯ ТРУД. Сега вече е и Герой на кап.труд.

 2. Никола Стоянов

  Какъвто и да е човека,разказва достоверно,а прокуратурата дали ще се направи ПАК ЧЕ НЕ ВИЖА и ще укрива още тези извършители си е показност за зависимост между управляващи и съдебната система.
  Да ВИДИМ РЕЗУЛТАТА.

 3. Народът нищо не знае

  И какво да знаем за биографията му, бе колега? Една корумпирана прокурорка на времето му направи обвинение и човекът се защити! Нямало е замитане на делото, протакане във времето и т.н. На всичкото отгоре след това той осъди прокуратурата!

  Пък Вие си повтаряйте „ние знаем, всички знаят, народът знае…“

 4. Тоя господин добре ги реди приказките, но не казва нищо ново-всички знаят, че ГЕРБ затова са във властта-не да управляват, а да крадат: от 10 евро-9 за тях. Това, което всъщност прави господинът, е да пуска димна завеса пред Бойко Борисов, когото преди съм го чувал да превъзнася. Видите ли, знаел ли Бойко какви ги вършат-ЧЕ ТОЙ ИМЕННО ГИ ВЪРШИ, ДРАГИ, И ЛЪВСКИЯТ ПАЙ Е ЗА НЕГО, ДРУГИТЕ ОТСТРАНИ-КАКВОТО ОСТАНЕ, ТАКА ЧЕ НЕ МОЖЕШ НИ ЗАБЛУДИ! Всъщност, май напоследък за твоите строителни фирми не остава май колкото ти се ще, затова си се разприказвал и се надяваш Бойко да ти затвори устата с някое милионче?

 5. На този ако му знаете биографията, изобщо няма да го каните