вторник , 17 юли 2018
Начало / Жива връзка / Игнат Арсенов за основните проблеми при онлайн пазаруването от Европа

Игнат Арсенов за основните проблеми при онлайн пазаруването от Европа

Потребителите в Европейския съюз все още са изправени пред необоснована дискриминация на основата на националност или място на живеене при пазаруване онлайн.

Каква е причината и кои са основните проблеми, с които се сблъскват потребителите – коментира Игнат Арсенов, директор на Европейския потребителски център в България.

Понякога търговците ограничават правото на пазаруване на потребителите от друга държава, а то е дадено с Директивата за услугите – всеки гражданин не трябва да бъде препятстван заради местоживеене, пол, раса или релия, за да му бъде предоставена дадена услуга, коментира Арсенов.

Най-често търговците използват като аргумент необосновани твърдения, често те просто са решили да не доставят до България, посочи още той и добави, че те предендират, че доставката до България би им струвала прекалено много и би ги затруднила.

Той отбеляза, че освен проблеми заради местоживеене потребителите се сблъскват и с разлика при цените на услугите, онлайн транзакциите, както и проблеми с туристически агенции, отдаване под наем или лизинг.

По думите му, понякога обаче съществуват обективни причини, поради които търговците не могат да изпълнят дадена услуга.

Целия разговор с Игнат Арсенов можете да видите във видеото:

Вижте също

Живка Петрова: Целта на „Малко българско училище“ е да започне новата учебна година в нова сграда

Директорът на най-голямото българско училище „Малко българско училище“ в Чикагското предградие Ел Гроув – Живка …