четвъртък , 19 юли 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Идва ли смъртта на вестниците?

Идва ли смъртта на вестниците?

Любопитни данни от националната статистика – за една година вестниците у нас са намалели с 21, а тиражите са с 38 милиона по-малко. Умират ли наистина вестниците – темата в еМисия България коментира Михаил Вешим, главен редактор на в. „Стършел“.

„Животът се променя, бъдещето е на сайтовете. Макар че, самият аз харесвам вестниците, хартията. Харесват ми хартиените носители на информация, не мога да си представя да чета електронна книга“, коментира Вешим.

„В малка България има над 2000 писателя, шест писателски съюза. Това е много. По този начин професията писател си отива, особено и с популяризирането на писането във Фейсбук. Но и медиите са виновни за това“, смята Вешим.

„За мен най-ценна е информацията от уста на уста – хора, на които вярвам. Мисля, че и моите книги така се разпространяват най-добре“, допълни Вешим.

Интересното е, че българите в чужбина четат повече отколкото сънародниците ни тук“, категоричен е Вешим.

„Ежедневната сатира, която пишем за нещата, случващи се в България, остарява много бързо. Но добрата хумористична литература оцелява в годините“, допълва сатирикът.

„Само с карикатура не става, но се радвам, че „Стършел“ има конкуренция в лицето на „Прас-прес“. Нека читателят сам направи избор кой е по-добър, като гласува със стотинките си“, казва журналистът и допълва, че изданието продължава да съществува толкова години на инат.

Вижте цялото интервю в следващото видео!

 

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …