понеделник , 25 юни 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Идентифицираха атентатора от Ница, имал семейство с три деца

Идентифицираха атентатора от Ница, имал семейство с три деца

50 души са между живота и смъртта, съобщи френският президент Франсоа Оланд след посещението си в болница, в която са настанени някои от ранените. Вече е ясно името на атентатора, който късно снощи отне живота на поне 84 души в Ница. Това е 31-годишният Мохамед Мауайедж Булел, който е с тунизийски произход. Семейството му е живяло в Тунис, в град Сус. Мохамед Мауайедж Булел е женен и има три деца.

Разследващите са в апартамента, в който е живял до момента. Все още нито една групировка не е поела отговорност за тази терористична атака, вклщчително и Ислямска държава. От всички 48 души до момента е установена самоличността на малко от тях. Това са двама американци, швейцарка, руснак, двама арменци.
Интерпол ще се включи в разследването. Екип от експерти, които се занимават с идентифицирането на жертви, ще помогне на френските си колеги след атаката. Светът продължава да реагира всячески на това ужасяващо събитие.

Новият британски премиер Тереза Мей заяви, че е шокирана и натъжена от ужасяващата атака в Ница. „Те са невинни жертви, които просто да се радвали на националния празник с близките и приятелите си“, коментира Мей. Великобритания е изпратила делегация към Ница. Ще бъде свикана среща на висшите държавни служители. Мей заяви, че ще разговаря с президента Франсоа Оланд. „Стоим рамо до рамо, както винаги сме правили. Трябва да удвоим усилията си, да работим заедно, да отстояваме ценностите и свободата си“, заяви категорично Мей.

Още подробности около трагедията в Ница, коментари и реакции вижте в следващото видео:

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …