понеделник , 16 юли 2018
Начало / Предавания / еМисия България / И гръцките татковци водят децата си в българското училище в Солун

И гръцките татковци водят децата си в българското училище в Солун

Всяка учебна година за нас е много значима, децата ни идват с удоволствие и радост, дори гръцките татковци вече си водят децата на училище, за да научат майчиния си език.

Това разказа в еМисия България Ана Калинчева от българското неделно училище в Солун „Св. Вмчк Георги Зограф“. То съществува от 2008 г., като вече се е разраснало до 80 деца.

Калинчева разказа и за проведения преди дни Фестивала на многоезичието в Солун, в който българите са участвали с представлението „Приказни бърканици“ – мюзикъл по приказката „Нероден Петко“, представена на два езика пред публиката.

Ние сме и първото училище зад граница, което покани момчетата от „Българска история“ на гости и открит урок, разказа още тя. Школата организира и много тържества, срещи с писатели и др.

Каква е разликата между българското и гръцкото образование и защо толкова гърци учат у нас – чуйте целия разговор:

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …