петък , 22 юни 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Humans of Malmo – фотопроектът на един българин в Швеция

Humans of Malmo – фотопроектът на един българин в Швеция

Humans of Malmo – това е проектът на един българин в Швеция, който е решил чрез фотографирането на хората в града и събирането на техните истории да опознае сам Малмьо и да се почувства у дома си.

Петър Александров живее в Малмьо от няколко месеца и работи като графичен дизайнер, а самият проект е едва на няколко седмици.

Старая се всеки пък да вземам камерата със себе си, дори ако отивам само до супермаркета. Набелязвам си някой човек, който ми се струва интересен, има какво да каже или просто върху когото светлината пада добре. Събирам смелост да ида да говоря с тези хора, а не съм най-социалният човек и това определено е излизане от моята зона на комфорт, обяснява той.

Твърди, че досега не е получил отказ, а фотографиите му разкриват много усмихнати и добронамерени лица – въпреки факта, че според него хората там като цяло са много по-затворени и неекспресивни и често се стряскат, ако някой просто отиде и ги заговори. След няколко питиета обаче всякакви бариери падат, разказва българинът от собствен опит.

Идеята на Петър Александров е да заснеме около или над 500 портрета на местни хора, както и да разкаже и малко по-различни истории – като например тези на хора от ЛГТБ общността там, която скоро ще има прайд.

С какво друго се занимава Петър и как намира живота в Швеция – чуйте в целия разговор:

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …