вторник , 17 юли 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Художникът Никола Манев се завръща с нова изложба в София

Художникът Никола Манев се завръща с нова изложба в София

Въпреки че живее и работи в Париж, художникът Никола Манев винаги е имал специално отношение към изложбите си в София.

„Картините са невероятни, заредени са с много енергия. Контактът с Никола Манев винаги по някакъв начин обогатява и дава положителна насока на всичко, което се случва. И предишната изложба, и тази, са един абсолютен празник за нас“, разказа галеристът Мариела Табакова. Представени са картини, които Манев е нарисувал през последната година.

„Има негласна традиция, създадена за него – рисува през есента, зимата и пролетта. В началото на лятото носи тук новата продукция. Прави 2-3 изложби в България. Направил е и много изложби по света. Това е 166-тата му самостоятелна изложба“, добави Табакова.

От десетина години насам за него най-важни са изложбите в България, защото тук е неговата родина и тук са корените му. Експозицията съдържа около 60 работи. А в галерията има около 90 негови платна.

Вижте повече за последната изложба на Никола Манев в София в репортажа на Кремена Николова:

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …