петък , 20 юли 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Христофор Караджов за реакциите в САЩ на обиколката на Тръмп

Христофор Караджов за реакциите в САЩ на обиколката на Тръмп

Американският президент Доналд Тръмп е на важно посещение в Израел и Западния бряг след визитата му в Саудитска Арабия. В кратко изявление от Ерусалим той наблегна на това, че не бива да се оставя Иран да се сдобие с ядрено оръжие. По думите му заплахата от ядрената програма на Иран е сближила страните от Близкия изток с Израел. Тръмп изрази оптимизъм и за мирния процес между Израел и Палестина. Още преди визитата си американският държавен глава заяви, че се надява да успее там, където всичките му предшественици са се провалили – да постигне така желания мир между израелци и палестинци.

Тръмп вече понесе критики за изявления на Белия дом по крайно чувствителната тема за статута на Ерусалим. Той многократно обяви, че иска да премести американското посолство в “изконната столица” на Израел – Ерусалим.

По-рано в Саудитска Арабия държавният глава сключи договори за 350 млрд. долара, вкл. за продажба на оръжие – най-голямата оръжейна сделка в американската история. Той призова и за борба с тероризма.

За това как се възприема всичко това на родна земя и какви са реакциите в медиите и обществото в Америка разговаряме с Христофор Караджов, професор по журналистика в Калифорнийския университет.

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …