понеделник , 23 юли 2018
Начало / Жива връзка / Христофор Караджов: Войната на Тръмп с медиите е прецедент

Христофор Караджов: Войната на Тръмп с медиите е прецедент

Журналисти реагираха срещу отношението на Доналд Тръмп към медиите с отворено писмо. Христофор Караджов, преподавател по журналистика в Калифорнийския университет коментира как според него ще се развият отношенията.

„Подобна война не е имало с медиите никога. Още повече буквално от първия му ден от встъпването в длъжност. Безпрецедентно е като събитие и отношение“, смята Караджов.

„Тръмп е провокатор. Едно от нещата, което той прави много добре е да хване и да обърне понятията. Стана модерно да се говори за фалшиви новини. Това беше един от неговите негативни „таланти“, но те му донесоха подкрепа. Имаше много сериозни нагласи в цял свят срещу елита. Първото нещо, което избра като тема бе да се разправя с това колко души са били на инаугурацията“, посочи още Христофор Караджов.

По думите му, това работи за Доналд Тръмп. „Има комичност в това как той отива в ЦРУ и се отрече от твърденията си, че разузнавателната си общност се държала с него по начин, който напомня на нацистка Германия. Това е което страшно много дразни всеки, който се е занимавал с журналистика, тъй като думите все пак имат значение“, анализира поведението на Тръмп преподавателят по журналистика.

Той коментира подробно отношението на по-големите американски медии спрямо поведението на Тръмп.

По думите му, това, което Белият дом може да направи, е да ограничат достъпа на медии до журналисти до администрацията. Караджов каза, че тече дебат какво може да се направи, за да се върне уважението към фактите и това е болката на експертите от академична гледна точка.

„Аз се потрисам от умни и начетени хора, професионалисти, които обаче приемат алтернативните факти за факти“, посочи Караджов.

Вижте също

Живка Петрова: Целта на „Малко българско училище“ е да започне новата учебна година в нова сграда

Директорът на най-голямото българско училище „Малко българско училище“ в Чикагското предградие Ел Гроув – Живка …