вторник , 19 юни 2018
Начало / Спорно за спорта / Христо Янев: Има само един ЦСКА – всичко друго е спекулация

Христо Янев: Има само един ЦСКА – всичко друго е спекулация

Треньорът на елитния ЦСКА-София Христо Янев даде интервю само за предаването „Спорно за спорта“, в което анализира ситуацията на стадион „Българска армия“. Янев каза, че е доволен от резултата на отбора. „Има много неща в играта, които трябва да подобрим. Това ще направим в дните, които предстоят. Стоичков ни поздрави за победата. Каза, че трябва да продължаваме така, както всички ние искаме“, обясни още той.

Христо Янев каза, че Стоичков се е срещнал поотделно с футболистите и обясни, че е достатъчно да влезе в съблекалнята, да погледне момчетата в очите и да каже няколко думи.
За загубата в Стара Загора треньорът обясни, че е направил собствен анализ за причините за загубата и обясни: „Това ще ни държи доста дълго време. Ще срещаме проблеми срещу всеки отбор, с който играем“. Той каза, че съперникът не е бил подценен, но отборът трябва да е концентриран и да даде максимума от себе си.

„Доволен съм от това, че вчера победихме, от това, че момчетата разбраха какво им се каза през седмицата. Надявам се да продължаваме да работим по този начин“, добави Янев.
Той не отговори еднозначно на въпроса дали продължава да търси нападател, а каза: „Интересуват ме нещата, които аз знам, които аз искам и това, което предстои пред отбора. Знам неща, които на този етап няма да Ви кажа. Продължаваме да търсим футболисти за отбора“, обясни Янев. Той посочи, че в дефанзивен план има доста футболисти, които се справят много добре.

„Трябва да разберете, че това са футболисти, повечето от които са в нова обстановка. Очакванията към тях са големи и това е разбираемо. Но трябва и достатъчно търпение, за да разгърнат целия си потенциал“, отговори Янев на въпроса какво смята за конкуренцията в първенството и това, което вижда от съперниците.

„Единственото ми притеснение е като излезем на терена да не подценяваме ситуациите, които имаме, да бъдем концентрирани и да правим това, което можем. Отборите, които са основни конкуренти в първенството показват добри игри и ние трябва да се обърнем еднакво сериозно към всички тях“, добави Христо Янев. Треньорът каза, че работи спокойно и ходи на тренировки с настроение. Той добави, че има достатучно време да изчисти всичко, което не допада и на тях, и на феновете на играта на ЦСКА.

„Феновете са страхотни. Подкрепят ни както през миналата година, така и през тази по начин, който е несравним в България. Има само един ЦСКА – всичко друго е спекулация“, категоричен е Христо Янев по въпроса за новия ЦСКА 1948.

Вижте целия разговор с треньора в следващото видео:

Вижте също

Кървава драма в Гоце Делчев: Бивш футболист закла свой приятел след скандал

Бившият футболист и настоящ футболен треньор Марио Метушев закла свой приятел след скандал, а след …